Apskritojo stalo susitikime – Raseinių r. savivaldybės ir Caritas bendradarbiavimo galimybės socialinių paslaugų ir bendruomenės telkimo srityse

Gegužės 14 d. Raseinių seniūnijoje įvyko Apskritojo stalo susitikimas, kurio metu buvo aptariamos Raseinių rajono savivaldybės ir Caritas bendradarbiavimo galimybės socialinių paslaugų ir bendruomenės telkimo srityse.

Diskusijose išryškėjo, kad ypatingas poreikis rajono savivaldybėje būtų vienišų, vyresnio amžiaus bei turinčių demensijos požymių žmonių priežiūra ir užimtumas. Susitikimo metu taip pat buvo įvardintos priežastys, apsunkinančios asmenų integraciją į darbo rinką. Savivaldybės atstovė išreiškė pasitikėjimą Raseinių Caritas ir pakvietė aktyviau įsitraukti į socialinės integracijos procesus, socialinę veiklą bei kreiptis finansavimo projektams.

Susitikime dalyvavo: Raseinių seniūnas Artūras Milašauskas, Užimtumo tarnybos Raseinių sk. vedėja Drąsė Butkienė, Raseinių r. Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Loreta Laugalienė, Raseinių Socialinių paslaugų centro darbuotoja Sonata Viršilienė, Raseinių dekanas kun. Vytautas Paukštis, Kauno arkivyskupijos Caritas ir projekto „Priimk: integrali pagalba asmenims integruojantis į darbo rinką” darbuotojai.

Susitikimas įgyvendinamas iš LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamo projekto „Caritas organizacijos institucinių gebėjimų stiprinimas“.