Epilepsijos psichosocialinio konsultavimo centras: su globojamais žmonėmis tęsiame darbą virtualiai

Karantino laikotarpiu Caritas pagalba nenutrūksta – ir toliau teikiama pagalba žmonėms, tačiau keičiant pagalbos teikimo pobūdį bei intensyvumą. Siekdami saugoti vieni kitus šiuo metu teikiame pagalbą daugiausiai nekontaktiniu būdu. Viena iš Kauno arkivyskupijos Caritas vykdomų programų – Epilepsijos psichosocialinio konsultavimo centras (toliau – EPKC) – su projekto dalyviais dalinasi šypsenomis per kompiuterio ekranus.

Šio centro darbuotojos Akvilė Račickaitė ir Gabrielė Kairytė dalinasi: „Prasidėjus karantinui, neapleidžiame savo globojamų žmonių ir tęsiame darbą virtualiai. Grupiniai užsiėmimai bei individualios konsultacijos vyksta nuotoliniu būdu, remiami „Kauno iniciatyvos 2020“ ir Kauno arkivyskupijos Caritas. Su dalyviais, kurie nesinaudoja išmaniosiomis technologijomis, susisiekiame telefono skambučiais. Nepaliekame nei vieno nežinioje, nepakalbinto, neišklausyto. Džiugu, kad mūsų projekto dalyviai aktyviai dalyvauja nuotoliniuose užsiėmimuose. Svarbu, kad per juos galime informuoti centro lankytojus apie karantino situaciją šalyje, pokyčius, ribojimus ir taip prisidėti prie jų saugumo bei suteikti jiems paramą, palaikymą sudėtingu laikotarpiu.“ „Saugokime save ir kitus!“ – linki EPKC komanda.

Norėdami daugiau sužinoti apie EPKC programą ir jos veiklas užsukite į programos puslapį Facebook platformoje https://www.facebook.com/epilepsijoscentras arba susisiekite el. paštu caritas.epilepsija@gmail.com, arba paskambinkite telefonu (8-646) 37802.