Karantino laikotarpiu Caritas pagalba NENUTRŪKSTA. Dėkojame visiems aukotojams ir savanoriams!

Caritas organizacija ir toliau teikia pagalbą žmonėms, tačiau keičia pagalbos teikimo pobūdį bei intensyvumą.

Siekdami saugoti vieni kitus karantino laikotarpiu –

• teikiame pagalbą daugiausiai nekontaktiniu būdu. Vengdami fizinio kontakto tarpusavyje ir su pagalbos reikalingais žmonėmis daugiau bendraujame telefonu ir kitomis komunikavimo priemonėmis;
  • Laikinai ribojame dovanojamų drabužių, daiktų priėmimą bei dalinimą, išskyrus būtinuosius atvejus. Tokiais atvejais rekomenduojame kreiptis žemiau nurodytais kontaktais;
  • Laikinai stabdomas lankymasis Vaiko gerovės instituto, Epilepsija sergančių asmenų psichosocialinio konsultavimo centro patalpose, čia nebus organizuojami užsiėmimai. Esant poreikiui ir iš anksto susitarus vykdomos individualios konsultacijos. Su Centrus lankiusiais žmonėmis palaikomas ryšys nuotoliniu būdu. Esant poreikiui ir būtinybei sieksime pagelbėti maisto produktais. Lankymasis Senamiesčio vaikų dienos centre laikinai ribojamas.
  • Caritas Benamystės dienos centro lankytojams teikiamos užimtumo paslaugos, individualios konsultacijos, dalinami maisto daviniai, suteikiama galimybė nusiprausti, išsiskalbti drabužius (žr. https://kaunas.caritas.lt/2021/01/04/caritas-benamystes-dienos-centro-veikla-karantino-metu-sausio-menesi/ )
  • Laikinai teikiamas vargstantiesiems gyventojams maistas išsinešti Caritas sriubos valgykloje (Partizanų g. 5, Kaunas), Benamystės dienos centre (antradieniais ir penktadieniais) ir Petrašiūnų parapijos maitinimo punkte;
  • Esant būtinybei ieškosime galimybių pristatyti maistą į namus vienišiems seneliams parapijose.
  • Parapijų Caritas savanoriai ir toliau teikia būtiniausią pagalbą jos reikalingiems žmonėms.

Caritas pagalba tęsiasi dėka Caritas savanorių bei darbuotojų, dovanojančių savo laiką labiausiai pagalbos stokojantiems žmonėms.

Linkime visiems sveikatos, susitelkimo, ramybės bei vilties!

Iškilus klausimams skambinkite mums:

Caritas kontaktus visoje Lietuvoje galite rasti internetiniame puslapyje:

!! Atkreipiame dėmesį, kad Lietuvoje veikia karštoji koronaviruso linija tel. 1808  – visą parą, visoje Lietuvoje, nemokamai;

!!! Taip pat visą aktualią informaciją bei naujienas apie korona virusą, siūlomą prevenciją rasite LR Sveikatos apsaugos ministerijos internetiniame puslapyje: