Šiluvos atlaiduose – maldos už kūriniją dienoje prasidėjo ir Caritas tarnystė

„Dievo pripažinti esą tinkami, kad mums būtų patikėta Evangelija, mes ją ir skelbiame taip, kad patiktume ne žmonėms, bet Dievui, kuris skaito mūsų širdies gelmėje” (1 Tes 2).

Rugsėjo 7 d. prasidėjo kasmetiniai Didieji Šilinių atlaidai, kuriuose gausiai dalyvavo Caritas savanoriai bei darbuotojai iš įvairių Lietuvos parapijų (Kauno arkivyskupijos Caritas, Telšių vyskupijos Caritas, Tauragės Caritas, Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos Caritas ir kt.).

Šiemet pirmą kartą pirmąją atlaidų Šiluvoje dieną šventėme ir Kūrinijos dieną su dėkingumu popiežiui Pranciškui, paraginusiam atsakingiau ir dėkingiau žvelgti į pasaulį, kuriame gyvename.
Homiliją sakęs vyskupas Jonas Ivanauskas atkreipė dėmesį į Jėzaus klausimą Evangelijoje: „Simonai, Jono sūnau, ar myli mane?“ Pasak ganytojo, šis klausimas yra skirtas ir mums: ar mylime Dievą? Dievą, kuris mums dovanojo kūriniją, gyvenimą, visą pasaulį? Ar randame laiko žavėtis Jo kūryba ir nustebti? Ši dovana yra kupina Dievo meilės. Nematyti už to Kūrėjo gali reikšti žmogaus patikėjimą gundytoju.

Caritas darbuotojai ir savanoriai dalyvavo liturgijoje, skaitė skaitinius, maldavimus, nešė atnašas. Už karitiečius melstasi ir popietinėse šv. Mišiose, kad būtų stiprinami Dievo, kai vien iš artimo meilės, be jokių išskaičiavimų, rūpinasi kūrinijos viršūne – žmogumi, ypač tais žmonėmis, kurie yra silpnesni, apleisti, kuriems reikia kitų pagalbos.

Pirmąją atlaidų dieną Kauno I dekanato Caritas savanorės kvietė pasivaišinti kava, arbata, pabendrauti, pasibūti drauge. Visas atlaidų dienas Caritas savanoriai vaišins visus Šiluvos piligrimus kava, arbata, dovanos šypseną, puikią nuotaiką. Nuoširdžiai dėkojame puodelius kavai ir arbatai mums padovanojusiai įmonei UAB „Ipek Trade“. Ateikite susitikti! Lauksime jūsų kasdien priešais Apsireiškimo koplyčią.

Kviečiame visus patirti Piligrimystės džiaugsmą bei keliauti į Šiluvą! Didieji Šiluvos atlaidai vyksta rugsėjo 7 – 15 dienomis http://siluva.lt/didieji-siliniu-atlaidai-2020/

Negalintiems dalyvauti – kasdienės šv. Mišių transliacijos iš Šiluvos: http://siluva.lt/skelbimai/2020/negalintiems-atvykti-siliniu-pamaldu-transliacijos-gyvai/?fbclid=IwAR3YE0GfdunoevtmYyxKtT7aKQN984bW7KIw1MUIl1QqwuUUTUr9_cNhig4

Nuotraukos: Caritas savanorių ir Linos Urbonienės
Informacija: Šiluvos šventovė, Kauno arkivyskupija