Žinia antropologijos dirbtuvių dalyviams: prarastą orumą padeda sugrąžinti tiesiog buvimas su žmogumi

Rugpjūčio 4 d. Taikomosios antropologijos asociacijos „Anthropos” organizuojamų antropologijos dirbtuvių dalyviai apsilankė Kauno arkivyskupijos Caritas Benamystę išgyvenančiųjų dienos centre (toliau – Dienos centras).
Caritas darbuotojai susirinkusiems jaunuoliams papasakojo apie Dienos centro veiklą su riziką patiriančiais žmonėmis: neturinčiais kur gyventi, esančiais ar grįžusiais iš įkalinimo įstaigų, atsidūrusiais visuomenės paribiuose. Savanoriai Algimantas ir Irakli pasidalino savo patirtimis leidžiant laiką su Dienos centro lankytojais. 

Po įvykusio susitikimo Kornelija iš „Anthropos” dalinosi:
„Visi dalyviai buvo labai sudominti apsilankymu ir sužinojo bei išgirdo daugybę jiems ilgam įstrigusių dalykų – darbuotojų ir savanorių patirtys, pačio centro veikla ir pasakojimai apie centro klientų gyvenimo posūkius ir iššūkius. Mes turėjome trijų dienų programą, kurios metu gilinomės į globalios nelygybės ir savanorystės temas ir ieškojome atsakymų kaip savanoriauti ar kitaip aktyviai dalyvauti sprendžiant problemas etiškai ir atsakingai. Todėl daugeliui labai įstrigo pokalbiai su savanoriais, kurie nustebino savo paprastumu ir įdomiais pastebėjimais, kur ir kaip reikia nubrėžti savanorystės ribas, pavyzdžiui, tarp savanorio ir profesionalo pagalbos. Daugumai itin įstrigo tai, kad geriausia tiesiog būti su žmogumi, praleisti kokybišką laisvalaikį bendraujant ir dalijantis vienas su kitu patirtimi ir taip padedant grąžinti dažnai prarastą orumą, o tokius darbus galime mokytis daryti ir visur savo kasdienybėje.”