Rugsėjo 9 d. Šiluvos atlaiduose apie sergančius epilepsija

Rugsėjo 9 d. Šiluvos atlaiduose buvo minima visuomenės ir valstybės apsaugos darbuotojų diena. Miestelis prisipildė pareigūnų, kurie atvyko maldoje melsti jog būtų tiesos ir gėrio liudytojai.

Piligrimų kiemelyje Kauno arkivyskupijos Caritas programa Epilepsijos psichosocialinio konsultavimo centras dalinosi su piligrimais apie tai jog Caritas – 6 metai su epilepsija sergančiais ir jų artimaisiais.Liga iš mūsų gali labai daug atimti, bet tai nereiškia, kad gyvenimas ties tuo sustoja, labai svarbu išmokti priimti ligą ir sugebėti nepaisant fizinių negalavimų mylėti kiekvieną dieną, kuri mums yra dovanota. Programoje veikiantys savanoriai ir darbuotojai, kas dieną stengiasi nešti vilties žinią ir keliauti bendrą atradimų kelionę.

Kava, arbata, blynais ir koše vaišino Jonavos dekanato Caritas savanoriai, kurie jau eilę metų Šiluvos piligrimus pasitinka su rūpesčiu ir noru pasidalinti. Ypatingai džiugu matyti, kad piligrimai šypsosi ir nuoširdžiai dėkoja už tai, kad atrodo per paprastus dalykus pajaučia brolišką ir seserišką artumą, kas palieka gražius prisiminimus širdyje.