Rugsėjo 10 d. Šiluvos atlaiduose pristatyta benamystės tema

Rugsėjo 10 d. Šiluvos atlaiduose buvo minima Lietuvos kariuomenės diena.

Piligrimų kiemelyje Kauno arkivyskupijos Caritas programa „Benamystę išgyvenančiųjų ir nuteistųjų integracija“ dalinosi apie tai, kad Caritas jau daugiau nei 20 metų kartu keliauja atsitiesimo kelionę su benamystę išgyvenančiais žmonėmis.

Tai ilgas ir dažnai sudėtingas procesas, kai žmogui reikia ne tik stogo virš galvos, pavalgyti, tačiau ir padrąsinimo, palaikymo ir pagalbos, atstatant sugriautus dalykus. Kaune veikiančio dienos centro lankytojai dalinosi su Šiluvos piligrimais savo laiku ir kūrybos vaisiais – paveikslais bei rankų darbo magnetukais. Nors kartais ir stinga materialinių dalykų ir daug kas einasi ne pagal planą, tačiau svarbu, jog žmonės geba dalintis tuo, ką turi.

Programa iš dalies finansuojama teikiant socialinės priežiūros (socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo) socialinę riziką patiriantiems suaugusiems asmenims dienos centre paslaugas pagal Viešųjų pirkimų sutartį 2019 m. liepos 12 d. Nr. SR- 508.

Atvykstančius piligrimus kava, arbata ir sausainiais vaišino Kėdainių dekanato Caritas savanorės, kurios su jaunatviška energija pasitiko atvykstančius bei kiek atvėsus orui rūpinosi ir tarnaujančių Šiluvoje šiluma, nešdamos į tarnystės vietas karštą arbatą.