Rugsėjo 8 d. Šiluvos atlaiduose apie globą ir įvaikinimą

Rugsėjo 8 d. Šiluvos atlaiduose buvo minima šeimų diena. Šiluvos miestelyje netrūko vaikiško krykštavimo, maldos ir bendrystės.

Šios dienos tema: Caritas – 3 metai su įtėviais, globėjais ir vaikais, kurie surado šeimas. Čia piligrimų kiemelyje jaukiai įsikūrė šeimos su mažaisiais, buvo piešiami šeimos piešiniai, daromi judantys žaisliukai. Tėveliai turėjo galimybę veiklų metu pasikalbėti su specialistais apie kylančius klausimus ugdant mažuosius. Tuo pačiu buvo plačiau pristatytos ir įvaikinimo bei globos galimybės, kas šių dienų kontekste ypatingai svarbu, kaip mus ir ragina popiežius Pranciškus atverti savo namų duris, jog kiekvienas vaikas galėtų augti šeimoje. Šioje tarnystėje budėjo Kauno arkivyskupijos Caritas komanda iš Vaiko gerovės instituto programos.

Kauno I dekanato Caritas komanda, susidedanti iš Kauno miesto parapijų Caritas savanorių,  nuo ankstyvo ryto iki pat vakaro vaišino arbata bei kava. Ši tarnystė leidžia išgyventi trumpus bet prasmingus susitikimus pasitarnaujant kitiems. Tarsi įprasta ranka ištiesia įprastą kavos puodelį ir atsiranda visai neįprastos ir nepaprastos šypsenos bei švytinčios akys. Tai tik leidžia suprasti, kaip mums svarbu dalintis ir augti bendrystėje.