Rugsėjo 11 d. Šiluvos atlaiduose pristatyta nuteistųjų tema

Rugsėjo 11 d. Šiluvos atlaiduose buvo minima kunigų ir vienuolių diena. Buvo gausus būrys piligrimų, kurie meldėsi už savo kunigus ir pašvęstojo gyvenimo asmenis.

Piligrimų kiemelyje budėjo Kauno arkivyskupijos Caritas programos „Benamystę išgyvenančiųjų ir nuteistųjų integracijos“ darbuotojos, kurios buvo pasirengusios dalintis apie tai, kaip Caritas yra 18 metų su nuteistaisiais. Nuteistieji dažnu atveju yra smerkiami ir dažnas žmogus net nenori girdėti apie juos, kas tikriausiai nėra keista, nes žinome, kad už to slypi daugel skausmo situacijų dėl netinkamų sprendimų. Caritas organizacija veikdama šioje srityje laikosi nuostatos, kad yra smerktinas žmogaus elgesys ir klaidingi sprendimai, tačiau vis tik žmoguje mato viltį ir atsitiesimą, tačiau tam reikia pagalbos.

Tame pačiame piligrimų kiemelyje nuo ryto iki pat vakaro budėjo Jurbarko dekanato Caritas savanoriai, kurie vaišino kava ir arbata atvykusius piligrimus. Ši tarnystė tai siekis parodyti, kad atvykęs žmogus čia yra laukiamas ir su juo norima dalintis. Caritas savanoriai uoliai dalinosi ne tik karštu gėrimu, bet ir savo šypsenomis, pokalbiais bei šiltu žvilgsniu.