Kauno Arkivyskupijos Caritas šventėje – 7 VALANDOS MALDOS UŽ KAUNĄ IR TAVE

Švenčiant Kauno miesto gimtadienį, gegužės 25-osios 7 valandų maldos laikui už miestą bei visiems rengėjams – Kauno arkivyskupijos bažnytinių institucijų bendradarbiams bei daugybei savanorių, visiems švenčiantiems miesto gimtadienį buvo skirtas šv. Mišių palaiminimas.
Jį suteikęs arkivyskupas Kęstutis Kėvalas priminė, kad prekybiniai mainai tarp Hansos miestų viduramžiais prasidėjo prie bažnyčios. Kaunas, vienintelis Lietuvoje, priklausė Hansos miestų grupei. Perkūno namai buvo skirti prekybiniams reikalams, o pirkliai galėdavo melstis greta esančioje Vytauto Didžiojo bažnyčioje.
Ir kitose bažnyčiose tą sekmadienį melstasi, kad Kaunas būtų susitikimo ir kultūros, mainų ir brolybės, rūpinimosi mūsų bendrais namais vieta. Daug kauniečių, iš susidomėjimo, karščio bangos ar lietaus atginti, per miesto gimtadienį aplankė Šv. Jurgio (pranciškonų) bažnyčią Kauno Santakoje.
Ne vienas žmogus sustojo trumpai pasimelsti, pasigrožėti stulbinančiu apšvietimu ir gražiu šlovinimu. Ne vienas buvo nustebintas atsinaujinusios bažnyčios, ko dar nebuvo matę. Daugelis uždegė ir žvakutę ar sukalbėjo trumpą maldą.
Nuotraukos: Ramvydo Romankevičiaus 
Informacija: Kauno Arkivyskupijos