Mokymai Ukmergės dekanato Caritas savanoriams: aptarti savanorystės aspektai

Lapkričio 8 d. Ukmergės Švč. Trejybės parapijoje įvyko Caritas savanorių mokymai „Savanorystė Caritas veiklose: kvietimo, motyvavimo, palaikymo aspektai“. Mokymuose dalyvavo Ukmergės dekanato parapijų Caritas koordinatorės ir savanorės. Mokymus vedė supervizorė, socialinė pedagogė Rita Škriadaitė – Vrubliauskė.

Susitikimo metu parapijų Caritas koordinatorės dalijosi savanorystės patirtimis ir iššūkiais, su kuriais susiduria (vienas iš jų – naujų savanorių pritraukimas į parapijos veiklas).

Lektorė pristatė svarbiausius savanorystės principus, akcentavo, kad siekiant pritraukti naujus savanorius reikėtų išsigryninti konkrečias veiklas, į kurias bus kviečiami savanoriai. Pradėjus veiklas su naujais savanoriais svarbu, kad asmenys galėtų įsipareigoti, kad vykdomos veiklos turėtų tęstinumą, kad būtų užmegztas santykis ir asmenys galėtų mokytis iš vykdomos veiklos.

Mokymų metu lektorė atkreipė dėmesį, kad savanorystėje labai svarbu išlaikyti ribas ir mokėti pasakyti „ne“. Asmenys turi įsivertinti savo galimybes, palaikyti savo asmeninį balansą ir atsakingai pažvelgti į savanorystę. Šie aspektai svarbūs ne tik naujiems savanoriams, bet ir parapijų koordinatorėms, kurios jau daug metų atlieka gailestingumo darbus.

Mokymai įgyvendinami iš LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamo projekto „Caritas organizacijos institucinių gebėjimų stiprinimas“.