„Šviesos žemėlapis“: akcijos parama jau pasiekia vargstančiuosius

Balandžio 2-ąją dieną minima 15 metų, kuomet popiežius šv. Jonas Paulius II Gimė Dangui. O šv. Jonas Paulius II neabejotinai buvo spindinti ir svarbi asmenybė ne tik pasauliui, bet Lietuvai ir ypač Šiluvai. Tad nuo šios dienos, Šiluvos šventovė ir Šiluvos parapija, Kauno arkivyskupija, Raseinių rajono savivaldybė, VšĮ „Atrask Raseinius“ bei Lietuvos Caritas kviečia jungtis į akciją ir įžiebti šviesą mus gaubiančioje tamsoje. Šiluvos šventovė, kurioje Švč. Mergelė Marija tituluojama Ligonių Sveikata, kviečia sujungti širdis maldos ir paramos akcijoje „Šviesos žemėlapis“. Akcijos tikslas – padėti įsijungti kuo daugiau žmonių į užtarimo maldą už koronaviruso pandemijos paliestuosius ir sudaryti galimybę juos paremti savo auka. Šiuo būdu tikimasi skleisti viltį, jog užsikrėtimų ir mirčių statistiką kartu mes galime atsverti maldos, palaikymo, vienybės ir šviesos statistika. Dabar kviečiame kasdien jungtis į rožinio maldą ir taip simboliškai uždegti švieselę žemėlapyje adresu http://siluva.lt/sviesos-zemelapis/. Kita galimybė – prisidėti savo pinigine auka ir taip pagelbėti labiausiai pandemijos paliestiems žmonėms, kuriais rūpinasi Caritas organizacija.

Šiandien dalis aukų su savanorių pagalba jau pasiekė vargstančius pandemijos metu Kauno arkivyskupijoje.

  • Parama maisto produktais suteikta trims Kauno arkivyskupijos šeimos centro globojamoms šeimoms, kurių vaikai šiuo metu negauna maitinimų mokykloje ir vaikų dienos centre.
  • Kauno miesto Šv. Kryžiaus (karmelitų) parapija panaudojo paramą padėdama dviem moterims, kurios šiuo metu verčiasi itin sunkiai, serga lėtinėmis ligomis, joms buvo reikalinga pagalba maistu bei vaistais.
  • Iš akcijos metu surinktų aukų buvo nupirkta 64,6 kg vaisių 18-ai „Senamiesčio vaikų dienos centro” globojamų šeimų. 
  • Maisto paketų sulaukė Kauno ark. Caritas Epilepsijos psichosocialinio konsultavimo centro lankytojai ir kiti į rizikos grupę patenkantys asmenys: turintys gretutinių ligų, esantys vyresnio amžiaus, stokojantys maisto, vaistų ir patys negalintys jais apsirūpinti.
  • „Šviesos žemėlapio“ aukotojų parama maistu pasiekė šeimas, kurios augina epilepsija sergančius bei raidos sutrikimų turinčius vaikus. Šeimos vengia eiti iš namų, tai sunkiau ypač kai auginamas daugiau negu vienas vaikas; baiminamasi, kad vaikui pablogėjus būtų sudėtinga nuvažiuoti į ligoninę. Taip pat dėl susidariusios padėties yra šeimų, kuriose abu tėvai liko be darbo.
  • Maisto paketu džiaugėsi ir daugiavaikė šeima, auginanti du ir globojanti dar du vaikučius.
  • Kauno ark. Caritas Benamystės dienos centro lankytojams paruošti ir išdalinti 35 gausūs velykiniai maisto daviniai, nupirkti už „Šviesos žemėlapio“ aukas. Dėkojame Vitalijui Fiodorovui ir jo individualiai įmonei bei Neringai ir Kristinai iš Mažylių kirpyklos, kurios savo rankomis pasiuvo kaukes centro lankytojams.
  • Paramą iš „Šviesos žemėlapio“ akcijos gavo Kauno šv. Vincento Pauliečio (Petrašiūnų) parapija. Pagalba pasiekė parapijos teritorijoje gyvenančius nakvynės namų gyventojus, negalią turinčius ar vyresnio amžiaus žmones, neseniai iš įkalinimo įstaigos grįžusius. Gavę paramą žmonės dėkojo visiems aukojantiems, dalinosi, kad jei turėtų galimybę, dėkotų asmeniškai kiekvienam aukojančiajam.
  • „Šviesos žemėlapio“ dėka pagalbos sulaukė ir Kauno Švč. Jėzaus Širdies (Šančių) parapijos žmonės. Parama maistu buvo suteikta vienišiems, savo artimųjų neturintiems seneliams, taip pat onkologinėmis ligomis sergantiems asmenims. Buvo perkami vaistai senyvo amžiaus moteriai, kuri verčiasi iš itin menkos pensijos. Maisto produktų paketus gavo ir vaikų dienos centrą lankančių vaikų šeimos, taip pat keli ligos prie lovos prikaustyti žmonės. Pagalba buvo suteikta daugiavaikei, 5 vaikus auginančiai šeimai, kurie šiuo laiku turi labai mažas pajamas. Nors visais šiais žmonėmis parapijos Caritas rūpinasi nuolat, tačiau „Šviesos žemėlapio“ akcijos metu gauta parama padėjo pagalbą suteikti šiuo sudėtingu karantino laiku. 

Caritas karantino metu toliau teikia pagalbą vargstantiems asmenims. Šiuo metu į organizaciją gali kreiptis žmonės (ypatingai vyresnio amžiaus ar neįgalieji), kuriems karantino laiku sudėtinga nueiti nusipirkti maisto ar reikalingų vaistų, kitų svarbiausius poreikius atliepiančių priemonių, susimokėti mokesčius. Kaip ir iki šiol, veiklą vykdo ir labdaros valgyklos – žmonės gali ateiti pasiimti maisto išsinešimui. Dėmesys skiriamas ir toms šeimoms, kurių vaikai iki šiol lankė vaikų dienos centrus – stengiamasi su vaikais ir šeimomis bendrauti nuotoliniu būdu, pagal poreikį teikiama pagalba maisto produktais. Būtent šiems, labiausiai vargstančiųjų poreikiams patenkinti, ir skiriamos šios akcijos metu surinktos lėšos.

Nuoširdžiai dėkojame visiems Caritas savanoriams, rėmėjams ir kiekvienam, prisidedančiam malda, darbu ir auka.

Informacija nuolat atnaujinama