Korona virusas – taip pat ir dvasinis iššūkis

Savo knygomis, sielovadine ir švietėjiška veikla pagarsėjęs benediktinų vienuolis Anselm Griun teigia, kad į koronaviruso plitimą galima reaguoti dvejopai: autoritarinėmis priemonėmis ar krikščioniška artimo meilės laikysena.

Savo Facebook paskyroje jis aptaria koronaviruso Vokietijoje plitimą, laikydamas jį dvasiniu iššūkiu ir lygina kovos su šiuo virusu būdus Kinijoje ir Taivanyje.

A. Griun atkreipia dėmesį į tai, kad Taivanyje gana sėkmingai pavyksta kovoti su virusu, tuo metu kai Kinijos taikomos autoritarinės priemonės nėra tokios sėkmingos.

Anselm Grün

Taivanio strategija grindžiama dviem principais, kurie remiasi krikščioniškomis nuostatomis: „Aš saugausi, kad apsaugočiau tave“ ir „man viskas gerai, todėl pirmiau apsisaugojimo priemonių įsigyk tu“. Pirmas principas akcentuoja, kad taip suprantama savisauga nereiškia egoizmo, tačiau atsakomybę už kitą. Antras principas padeda teisingiau paskirstyti nepakankamą kiekį apsisaugojimo nuo viruso priemonių.

Skirtingai nuo Kinijos Taivaniui pavyko geriau pristabdyti epidemiją. Naujausiais Johns-Hopkins Universiteto pateiktais duomenimis Taivanyje patvirtinti 45 koronaviruso susirgimo atvejai, iš kurių 15 asmenų jau pasveiko.

Benediktinų vienuolis viliasi, kad ir jo skaitytojai (ir sekėjai) laikysis panašių principų epidemijos akivaizdoje. Tokiu atveju nebūtų skleidžiama panika, tačiau praktikuojama atidi laikysena, siekiant apsaugoti save kitų labui ir prisiimant didesnę naštą, kad ji kitiems būtų lengvesnė. Taip kova su koronaviruso epidemija galėtų prisidėti prie visos visuomenės ugdymosi ir primirštų krikščioniškų vertybių praktikavimo. 

Šaltinis: katholisch.de