Ateities perspektyvos Raseinių Dekanato Carite

Raseinių dekanato Caritas dalyvavo projekte „Kauno arkivyskupijos Caritas institucinis stiprinimas“. Per pusės metų projekto įgyvendinimo laikotarpį įvyko trys susitikimai su Ariogalos, Šiluvos, Viduklės bendruomenėmis, po kurių 5 nauji savanoriai įsitraukė į Caritas veiklas. Savanoriai dalyvavo seminare ,,Asmens orumas ir pagalbos teikimas”, jį vedė „Addere care“ slaugos namų sielovados ir terapijos skyriaus vadovė Lina Jakelė. Įvyko susitikimas su Raseinių rajono savivaldybės atstovais, kurio metu buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės socialinių paslaugų ir bendruomenės telkimo srityse. Aktyvūs parapijiečiai dalyvavo trijuose strateginiuose susitikimuose, kurie buvo skirti Caritas dekanato poreikiams išgryninti ir nusimatyti veikimo strategijas.

Pirmas susitikimas buvo skirtas vietos esamai situacijai apžvelgti ir pagalbos poreikiams parapijoje išgryninti. Susirinkime dalyvavę parapijiečiai pateikė pasiūlymus bei išsakė pastebėjimus apie vykdomas veiklas ir išskyrė sritis, kurioms ateityje būtų tikslingiausia skirti prioritetą. Aktualu savanorių vidinės komunikacijos modelis ir išorinė komunikacija, t. y. žinomi pavieniai atvejai, kuomet vietos bendruomenės nariams būtų reikalinga materialinė, dvasinė pagalba.

Antrame susitikime kartu su Kauno arkivyskupijos Caritas atstovais vyko diskusija apie Carito veikimą parapijoje, jaunų savanorių pritraukimą. Dalyviai išskyrė, kad ,,atsinaujinimo ir stiprinimo procese būtina stiprinti savanorių vidinės komunikacijos modelį‘‘. Atkreiptas dėmesys į vienišų, ligotų, senų žmonių, skurstančių bei stokojančių šeimų palaikymą.

Paskutiniame susitikime parapijiečiai kartu su klebonu išsigrynino ir nusimatė pagrindines kitų metų veiklos kryptis:
1) ligonių lankymas ligoninėse, slaugos namuose, kaimiškose vietovėse jų namuose teikiant įvairią pagalbą (išklausymo tarnystę, sakramentų suteikimo, materialinę, tarpininkavimo);
2) aktyvios labdaros organizavimas ir teikimas įvairioms asmenų grupėms, ieškant potencialių rėmėjų regione, atliepiant skurstančiųjų, stokojančių poreikius.
Siekiant įgyvendinanti nusimatytas veiklas svarbu išlaikyti tarpusavio komunikaciją socialiniuose tinkluose tarp esančių ir naujų savanorių.

Projektas finansuojamas iš Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.