Savanoriška veikla – žvilgsnis į kitą

Lapkričio 10 d. Jurbarko Švč. Trejybės parapijoje įvyko seminaras „Jaunimo savanorystė Caritas veiklose”. Seminare dalyvavo jaunimas gyvenantis Jurbarko parapijoje. Savo žiniomis ir neblėstančiu entuziazmu dalinosi Kauno arkivyskupijos jaunimo centro, dekanatų ir parapijų jaunimo sielovados koordinatorė Monika Žydeliūnaitė.

Seminaro pradžioje lektorė visų paprašė paragauti ir atspėti keturių skirtingų rūšių „Coca-Cola“ gėrimus. Šiuo pavyzdžiu Monika iliustravo, kad pirminė mūsų nuomonė gali būti klaidinga. Taip yra ir su savanoryste – mes turime ją išbandyti, kad galėtumėme pasakyti, ką ji mums suteikia.

Lektorė pasidalijo savo asmenine patirtimi kelionėje link savanorystės, kurią apibūdino kaip „žvilgsnį į kitą“. Ji kalbėjo apie galimai jaunimą gąsdinančius dalykus, kurie gali trukdyti įsitraukti į savanorystę, kaip „klasiokų nuomonė“, „pagalba tam tikroms socialinėms grupėms“ ar „organizacijos filosofija“. Seminaro pabaigoje susirinkusieji dalijosi, kad lektorės asmeninė istorija juos įkvėpė ieškoti savęs, kad „pirminė nuomonė dažnai stabdo mus veikti“. Lektorė susirinkusius drąsino nebijoti, nepasikliauti kitų nuomone. „Nesvarbu kokią organizaciją pasirinksite savanorystei, tik pabandydami patirsite savanorystės grožį‘‘, – sakė M. Žydeliūnaitė.

Seminaras įgyvendinamas iš LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamo projekto „Kauno arkivyskupijos Caritas institucinis stiprinimas“.