Jurbarko dekanato Caritas ieško galimybių pakviesti naujus savanorius

Lapkričio 4 d. Jurbarko Švč. Trejybės parapijoje Kauno arkivyskupijos Caritas organizavo seminarą tema „Jaunimo savanorystė Caritas veiklose: kvietimo ir palydėjimo aspektai”. Seminare dalyvavo Jurbarko dekanato parapijų Caritas koordinatorės, savanorės ir Kauno arkivyskupijos Caritas bendradarbės. Savo patirtimi ir žiniomis dalinosi savanorių mentorė, pedagogė Birutė Daugėlienė.

Seminaro metu Kauno arkivyskupijos Caritas veiklų koordinatorė Kristina Bajarūnaitė pristatė bendrus savanorystės principus, galimybes ir veiklas Caritas organizacijoje. Buvo išskirti savanorių pakvietimo, priėmimo, palaikymo ir palydėjimo aspektai.

Birutė Daugėlienė dėmesį skyrė dalyvių savanorystės motyvacijos įsivertinimui, analizavo Jurbarko dekanato Caritas parapijų veiklas ir jaunimo pritraukimo savanorystei galimybes.

Seminaro metu buvo nuspręsta, jog svarbu išsigryninti konkrečias Caritas veiklas, į kurias galima pakviesti naujus savanorius, taip pat aptarta bendradarbiavimo galimybė su kitomis nevyriausybinėmis jaunimo organizacijomis, mokyklomis, katechetais.

Seminaras įgyvendintas iš LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamo projekto „Caritas organizacijos institucinių gebėjimų stiprinimas“.