Pirmąkart aplankyti Druskininkus, paragauti turkiškos sriubos ir pakilti virš pušų – įspūdžiai iš Caritas EPKC dalyvių kelionės

Liepos 20-23 dienomis mūsų Epilepsijos psichosocialinio konsultavimo centro (EPKC) dalyviai išvyko į Druskininkus. Kiekvieną vasarą turime tradiciją išvykti į trumpą kelionę. Šiais metais pasirinkome šį kurortinį miestą, kuriame dauguma iš mūsų apsilankė pirmąjį kartą. Taigi
pasidalinsime savo įspūdžiais iš kelionės.

Pirmąją dieną atvykus į Druskininkus ėjome apsižvalgyti po miestą, plaukiojome vandens dviračiais, kas dalyviams buvo ir džiugi patirtis, ir puiki mankšta. Vakaras taip pat praleistas smagiai, paminėjome vieno iš dalyvių gimtadienį!

Antrają dieną skyrėme apsilankymams muziejuose. Lankėmės Druskininkų miesto muziejuje, M. K. Čiurliono memorialiniame muziejuje. Dalyviams didžiausią įspūdį paliko Čiurlinio paveikslai ir namas, kuriame šis dailininkas gyveno. Šią dieną vakarienę mums ruošė mūsų centro savanorė Kubra, atvykusi iš Turkijos per Europos solidarumo korpuso programą. Ji mums pagamino turkišką sriubą, kuri dalyviams labai patiko.

Visomis stovyklos dienomis dalyviai ugdė savo savarankiškumo, socialinius įgūdžius. Su darbuotojų pagalba ar vieni patys gamino valgyti, tvarkė bei prižiūrėjo buities reikalus. Smagu, kad stovyklos metu atsiskleidė mūsų dalyvių vieningumas, paslaugumas vieni kitiems: kažkuriam pavargus eiti, kiti įsikibdavo į parankę ir eidavo kartu.

Trečiają dieną visų laukta ir įdomiausia kelionės dalis – Lynų kelias. Smagiausia, kad keltis lynais buvo baisiau centro vyrukams, nei moteriškėm. Užsikėlę į Druskininkų „Snow Arena” taip pat
patekome ir į apžvalgos aikštelę, nuo kurios atsivėrė nuostabus vaizdas. Kaip sakė vienas iš dalyvių, pabuvoti virš pušų viršūnių dar neteko.

Ketvirtą dieną atsikėlėme, pasidarėme pusryčius, susitvarkėme namą, kuriame gyvenome ir sėkmingai grįžome namo. Centro dalyviams ši kelionė taip patiko, jog norėjo pasilikti ilgiau. Tikimės, kad dar sugrįžime į Druskininkus!

EPKC centro darbuotojos ir dalyviai sako didelį ačiū už Kauno arkivyskupijos Caritas padovanotą kelionę į Druskininkus.

Tekstas: Akvilė Račickaitė, Caritas EPKC psichosocialinė konsultantė

Nuotraukos: Kauno arkivyskupijos Caritas EPKC