Šv. Velykų laike apsilankymas pataisos namuose

Å ventės yra tas laikas, kai mums primenama, kad labai svarbu vieni su kitais kalbėtis ir būti bendrystėje. Per šį laiką stengiamės bent dalinai aplankyti, pakalbinti žmones, kurie mūsų negali aplankyti.

DSC_0033

Kauno arkivyskupijos Caritas programos „Nuteistųjų ir benamių integracija“ koordinatorė Milita Didįjį Penktadienį lankėsi pataisos namuose kartu su vyskupu Kęstučiu Kėvalu bei Kauno kunigų seminarijos seminaristais. Čia turėjome du tikslus. Vienas iš jų aplankyti asmenis, kurie atlieka bausmęiki gyvos galvos. Å ie susitikimai buvo sklidini diskusijos ir dalinimosi – tiek apie kasdienybės rūpesčius, tiek apie esamas galimybes ir džiaugsmas. Nėra paprasta šių žmonių situacija, bausmė pelnytai gauta už sunkius nusikaltimus, jie supratęsavo klaidas šiai dienai turi ryžto likusį gyvenimą nekartoti tų klaidų, kurias prieš porą dešimtmečių padarė. Å iandien mes mokomės vėl susitikti ir kalbėtis.

Paskui kartu su kitais nuteistaisiais pataisos namuose vyskupas Kęstutis kalbėjosi apie Didžiojo Penktdienio išgyvenamą kančią, nuteistieji buvo ką tik pažiūrėjęfilmą „Kristaus kančia“. Čia buvo dalintasi turima patirtimi.

DSC_0037 (1)

Pirmąją šv. Velykų dieną programos koordinatorė Milita kartu su arkivyskupu Lionginu Virbalu SJ ir seminaristu lankėsi visuose Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos sektoriuose ir sveikino su šv. Velykomis ten tą dieną dirbusius darbuotojus. Ne visi turi galimybęper pačias šventes būti namuose su šeima, tad norėjosi padėkoti už šią nelengvą tarnystę. Čia pagal galimybes susirinkusius darbuotojus sveikino arkivyskupas Lionginas linkėdamas vilties ir šviesos.

Å ie susitikimai darbuotojams buvo gan netikėti, nes pirmą kartą per pačias šventes buvo pasveikinti ir susilaukė dėmesio, kas leido ir pačias šventes išgyventi prasmingiau net ir tarnyboje. Plačiau apie tai, kaip mus sutiko patys pataisos namai galima pasiskaityti:

http://www.kaldep.lt/lt/pravienpn-ak/naujienos-pravienpn-ak/virbalas-pas-pareigunus20170415.html