Kartosim? Kartosim! Jaunųjų Karitiečių Susitikimas Kaune

Šiais metais vienas iš Kauno arkivyskupijos Carito tikslų – stiprinti Jaunojo Carito liniją, t.y. telkti ir ugdyti į parapijų karitatyvinę veiklą įsitraukusius jaunus žmones.

Liepos 11 d. Kauno arkivyskupijos kiemelyje pirmą kartą susirinko jaunųjų savanorių būrys iš arkivyskupijos parapijų.

Kauno Pal. J. Matulaičio parapijos vaikų gerovės klubo savanoriai

31 jaunuolis iš Jonavos, Jurbarko, Kėdainių, Raseinių, Ukmergės dekanatų Carito ir Kauno Pal. Jurgio Matulaičio parapijos vaikų gerovės klubo „Centriukas“ vidurvasario dieną praleido drauge: geriau pažino Caritą, vieni kitus, pasisėmė įkvėpimo artimo meilės darbams.

Drauge pasimeldę jaunieji savanoriai išgirdo Kauno ark. Carito kapeliono kun. Manto Šideikio pasidalinimą apie pašaukimo kelionę ir patirtis savanorystėje. Taip pat, kun. Mantas atsakinėjo į jaunimui rūpimus klausimus įvairiomis temomis – nuo „kokią muziką klauso kapelionas“, iki gilesnių klausimų apie tikėjimą bei Bažnyčios mokymą.

Klausk drąsiai su kun. Mantu Šideikiu

Kauno ark. Carito direktorius diakonas Arūnas Kučikas savanorius pakvietė drauge apmąstyti Šventojo Rašto ištrauką – Gailestingojo samariečio pasakojimą (plg. Lk 10-29-37). Grupelėse jaunuoliai diskutavo, kuris pasakojimo veikėjas labiausiai atspindi Carito laikyseną bei su kuriuo veikėju patys tapatintųsi teikdami pagalbą žmonėms.

Kauno ark. Carito direktorius diak. Arūnas Kučikas

Kiekviena savanorių komanda parengė ir be žodžių suvaidino savo parapijoje vykdomas karitatyvines veiklas, kurias kiti bendraamžiai turėjo atspėti ir įvardyti. Vaikų vasaros stovyklos, ligonių lankymas, maisto dalinimas, senjorų užimtumas ir pamokymas naudotis išmaniaisiais įrenginiais, dalyvavimas akcijose – tai kelios iš savanorių atliekamų gailestingumo tarnysčių, kurios buvo kūrybiškai pristatytos.

Paskutinėje programos dalyje jaunimas susitiko su policijos pareigūnu, VšĮ „Pamokos vietoj pamokų“ direktoriumi Daliumi Mackela, kuris pasidalino savo patirtimis bei padrąsino savanorius nebijoti imtis lyderystės ir veikti kitų žmonių labui.

Dalius Mackela: lyderystė – kaip rasti santykį su skirtingais žmonėmis?

Nuoširdžiai dėkojame Kauno ark. Caritas kapelionui kun. M. Šideikiui ir D. Mackelai, Carito bendradarbiams parapijose ir visiems prisidėjusiems, kad pirmasis arkivyskupijos Carito jaunimo susitikimas įvyktų.