Bendradarbiavimu grįstas įsidarbinimas

Nuo 2022 metų Kauno arkivyskupijos Caritas įgyvendino Alternatyvių Investicijų Detektorius projektinę idėją „Bendradarbiavimu grįstas įsidarbinimas“. Šios idėjos tikslas – per nuoseklią veiklų programą padėti socialinę atskirtį patiriančioms grupėms integruotis į darbo rinką. Projektinės veiklos įgyvendintos Raseinių rajono savivaldybėje.

Projekte dalyvavo 22 dalyviai, iš kurių 6 asmenys įsidarbino, pradėjo mokytis. Projektinė idėja buvo įgyvendinta etapais: pirmiausia orientuojamasi į kontaktą ir socialinių problemų atpažinimą, tada reikalingų socialinių įgūdžių lavinimą ir siekimą, kad asmuo „išjudėtų“ iš savo esamos situacijos ir įsitrauktų į bendras veiklas. Asmenys dalyvavo grupiniuose užsiėmimuose, buvo teikiamos socialinio darbuotojo, psichologo, užimtumo specialisto konsultacijos.  

Dauguma projekto dalyvių buvo patyrę finansinius sunkumus ar visiškai praradę socialinius, darbinius įgūdžius bei turintys sveikatos, priklausomybių problemų. Dalyviams suteiktos individualios socialinio darbuotojo konsultacijos, užmegztas kontaktas, atpažintos socialinės, psichologinės problemos, ugdomi socialiniai įgūdžiai, atpažinti jų poreikiai.

Po beveik metus trukusio projekto socialinis darbuotojas Darius Budzinauskas teigia, kad „projekto dalyviams dalyvaujant veiklose padidėjo jų motyvacija keistis, jie išmoko patys veikti, ieškotis darbo pagal esamą kvalifikaciją, įgijo drąsos ir įgūdžių prisistatyti darbdaviams darbo paieškų procese. Įsidarbinę asmenys jautėsi įvertinti ir reikalingi visuomenei bei džiaugėsi savo įdėtomis pastangomis bei visa projekte dirbusia komanda“.

Džiaugiamės projekto dalyvių pasiekimais ir dėkojame komandai už pastangas ir atkaklumą siekiant bendrų tikslų.

Projektas finansuotas iš Europos socialinio fondo lėšų, projekto „Alternatyvių Investicijų Detektorius (AID)“