34 -tas Carito gimtadienis: netikėti susitikimai netikėtose erdvėse

Balandžio 21–23 d. 34-ąsias atkūrimo Lietuvoje metines minintis Caritas į šventinius renginius miestuose ir miesteliuose kvietė draugus, pažįstamus, nepažįstamus, bet norinčius susipažinti, gavusius Carito pagalbą ir tuos, kurie padėjo ar padeda kitiems. Carito gimtadienio tema „Rūšiuok, bet ne žmones“ tvarumu vis labiau besirūpinančią visuomenę kvietė nepamiršti brolių ir sesių, kurie yra čia pat mūsų ir laukia mūsų žvilgsnio, dėmesio, pagalbos.

Carito gimtadienis Kauno arkivyskupijoje ypatingai buvo paminėtas Kėdainių Šv. Juozapo parapijos Carite ir Kaune esančiame Caritas benamystę patiriančiųjų dienos centre „Ateik“.

Kauno arkivyskupijos Caritas humanitarinės pagalbos koordinatorė Svajonė Lapiniauskienė dalinasi: „Carito gimtadienio šventė Kėdainiuose su akcija „Ateik su papuošalu, išeik pasipuošęs širdį“ tikrai jautriai palietė daugelio miesto gyventojų širdis. Šventės metu buvo galima paaukoti savo atsineštą papuošalą ar už auką įsigyti kito žmogaus dovanotą papuošalą, tuo paremiant sunkiai segančio mažojo kėdainiečio Jonuko gydymą. O taip pat kartu: paskanauti gimtadienio torto, pasigrožėti ukrainietės moksleivės Valerijos tapybos darbų paroda, pasidžiaugti bendryste su Kėdainių dekanato Carito koordinatore Lina Zakaravičiene ir jos globojamais jaunaisiais karitiečiais.“

Tuo metu Kaune Partizanų g. 5 įsikūrusiame Caritas benamystę patiriančiųjų dienos centre „Ateik“ kiekvienas galėjo ateiti ir pamatyti, ką gali ir kuo gyvena šio dienos centro lankytojai.

Gimtadienio šventei prasidėjus su gyva savanorės Vakarės saksofono muzika, sveikinimo žodį tarė Kauno arkivyskupijos Caritas direktorius Arūnas Kučikas ir Benamystę patiriančiųjų dienos centro vadovė Rosita Mikėnienė. Susirinkę šventės dalyviai ilgai nelaukdami ėmė žaisti Uno kortelių žaidimą ir bendrauti, vaišinosi ypatingai paruošta kava. Šventei įsibėgėjus gimtadienio dalyviai pasidalino į dvi komandas – „vietinių“ ir „svečių“ -, kurios susirungė savanorės Rugilės paruoštame protmūšyje. Anot Kauno arkivyskupijos Caritas direktoriaus pavaduotojos Militos Žičkutės-Lindžienės, svečių komandai teko rimtai pasukti galvas šiame žaidime rungiantis su dienos centro lankytojų komanda. Pamankštinę protus ir pasisėmę išminties susirinkusieji dainavo, skanavo gimtadienio tortą ir šoko.

Dėkojame visiems už drauge patirtas gražaus gimtadienio akimirkas!