Lietuvos advokatų ir Caritas dovana – nemokamos teisinės konsultacijos sunkumus patiriantiems

Šiemet Lietuvos advokatūros ir Lietuvos Caritas socialinė iniciatyva padėti sunkumus patiriantiems žmonėms bei artėjančių švenčių proga padovanoti jiems nemokamą teisinę pagalbą mini gražią sukaktį. Jau penktus metus advokatai ir advokatų padėjėjai jungiasi prie šios iniciatyvos ir teiks nemokamas teisines konsultacijas visą pirmąją gruodžio mėnesio savaitę.

Nemokamai konsultacijos bus teikiamos š. m. lapkričio 30 – gruodžio 4 dienomis. Atsižvelgiant į tai, kad visas pasaulis turi prisitaikyti prie koronaviruso pandemijos bei šalyje įvesto karantino, pro bono konsultacijos bus teikiamos tik nuotoliniu būdu. Advokatai bei advokatų padėjėjai konsultuos telefonu arba vaizdo skambučiu.

„Labai džiugu, kad kiekvienais metais vis daugėja advokatų ir jų padėjėjų, norinčių prisidėti prie šios gražios akcijos, parodydami, kad visų pirma advokatas dirba žmogaus ir jo interesų labui. Ypatingai smagu matyti, kad aktyvūs yra ne tik didžiųjų Lietuvos miestų, bet ir regionų advokatai bei advokatų padėjėjai. Tad naudodamasis proga, norėčiau paskatinti visus Lietuvos žmones registruotis ir pasinaudoti galimybe gauti nemokamas teisines konsultacijos iš teisės profesionalų“, – sakė Lietuvos advokatūros pirmininkas prof. dr. Ignas Vėgėlė.

Advokatai teisiniais klausimais taip pat nemokamai konsultuos ir Caritas organizacijos darbuotojus bei savanorius, kurie kasdien bendrauja su įvairių problemų kamuojamais žmonėmis ir dažnai sprendžia su teisiniais aspektais susijusius klausimus.

„Praėjusių metų patirtis rodo, kad iš pradžių nedrąsiai kreipęsi ir susitikę konsultacijoms su advokatais, galiausiai žmonės itin palankiai įvertina gautą nemokamą teisinę pagalbą. O kad kiekvienais metais daugėja tiek pačių specialistų, norinčių padėti, tiek prašančiųjų pagalbos tik įrodo šios organizuojamos akcijos reikalingumą. Džiaugiamės, kad tokia draugiška, prieš penkis metus gimusi, partnerystė su Lietuvos advokatūra ir toliau gyvuoja, kad gausėja ir norinčių konsultuoti advokatų bei jų padėjėjų, ir žmonių, kuriems tokia (nemokama) pagalba reikalinga, gretos“, – apie akciją kalbėjo Lietuvos Caritas vadovė Deimantė Bukeikaitė. 

Žmonės, norintys pasinaudoti šia galimybe gauti nemokamą teisinę konsultaciją, turėtų kreiptis ir registruotis per Caritas koordinatorius Kauno arkivyskupijoje iki lapkričio 30 d. šiais kontaktais:

Kauno I dekanatas (Kauno miestas)
Kristina Bajarūnaitė, tel. +370 601 25822

Kauno II dekanatas (Kauno rajonas) 
Marytė Mačiulienė, tel. +370 612 33582

Jonavos dekanatas 
Stanislava Daubarienė, tel +370 683 38080

Jurbarko dekanatas  
Alma Busch, tel. +370 685 01287

Kėdainių dekanatas 
Lina Zakaravičienė, tel. +370 612 60595

Raseinių dekanatas
Irena Mitalienė, tel. +370 612 57571

Ukmergės dekanatas
Oksana Daunoravičienė, tel. +370 670 94311

Kitų Lietuvos regionų Caritas koordinatorių kontaktai:
https://www.caritas.lt/news/lietuvos-advokatu-ir-caritas-dovana-nemokamos-teisines-konsultacijos-sunkumus-patiriantiems