2017-12-23 Šv. Kūčių vakarienė kartu su Kauno miesto stokojančiais

2017 m. gruodžio 23 d. pavakare į Partizanų g. esančią Caritas valgyklą gausiai rinkosi Kauno miesto stokojantys asmenys, kurie kartu su Kauno arkivyskupu Lionginu Virbalu SJ, Kauno I dekanato dekanu kun. Vytautu Grigaravičiumi, Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonu kun. Tomu Trečioku bei atstovais iš Kauno miesto savivaldybės (Kauno miesto mero patarėjomis), bendruomenės pareigūnais bei kitais svečiais, kurie savo gerais darbais prisiseda prie valgyklos veikimo valgė Kūčių vakarienę.

Prieš pačias šventes dažnai esame skubantys ir nieko nespėjantys, tačiau yra akimirkos, kai esame kviečiami sustoti ir vieni kitus pamatyti, pabendrauti. Tam buvo skirtas ir šis bendrystės laikas. Nors stokojantiems šventės yra dar vienas išbandymo laikas, kuris pasitinka su savais iššūkiais, o dažnu atveju ir vienatve.

Ši vakarienė tradiciškai pradėta malda bei kalėdaičio laužymu. Per šį susitikimo laiką buvo ištarti gražūs padrąsinimo ir pasveikinimo žodžiai iš atvykusių svečių, įteiktos mažos dovanėlės, kurios galėtų sušildyti ir bent kiek palengvinti esamą kasdienybę. Svečiai tuo pačiu ir pasitarnavo – padėdami patiekti patiekalus ant stalo bei bendraudami su atvykusiais lankytojais. Tai buvo stabtelėjimo laikas, kuris leido susipažinti ir pamatyti vieni kitų akis.

Kasdien Caritas sriubos valgykloje apsilanko apie 300 Kauno miesto stokojančiųjų asmenų, kurie čia gauna pavalgyti šilto maisto.  Taip pat ne išimtis buvo ir ši diena, kurioje lankytojai rinkosi šiai vakarienei.

Bendruomenės pareigūnai įteikdami kiekvienam lankytojui po atšvaitą linkėjo visada būti matomiems, iš ties, kiekvienam pasitinkančiam šv. Kalėdų Išganytojo gimimo džiaugsmą telieka linkėti, kad turėtume reginčias akis bei mylinčias širdis, jog regėtume vieni kitus ir gebėtume augti bendrystėje.

[envira-gallery id=”1369″]