2017-05-20 Caritas tarnystė Kauno miesto dienose

Praėjusį savaitgalį per Kauną nubangavo kasmetinė miesto šventė – Kauno miesto gimtadienis, o kartu, tradiciškai, ir Hanza dienų renginys. Į miesto centrą suplūdę kauniečiai sukūrė tikrą didmiesčio atmosferą. Pavieniui, poromis ir šeimomis, miestiečiai ir miesto svečiai užplūdo į miesto centrą, bei senamiesty. Ilgai lauktas pavasaris dovanojo puikų orą, o šventės organizatoriai savo ruožtu, dalyviams siūlė begales renginių, pramogų ir vaišių. Gatvėse skambėjo, tuo pat metu vykusios, Gatvės muzikos dienos, atlikėjų melodijos. Ko gi daugiau bereikia pramogaujančiam žmogui – duonos ir žaidimų.

Ne mažiau linksma erdvė savo svečių laukė ir kiemelyje greta Kauno Šv. Jurgio kankinio bažnyčios, paprasčiau vadinamam tiesiog Papilio 3. Čia susirinkę įvairių, Kauno arkivyskupijos institucijų atstovai siūlė Gyvąją duoną, apipintą žaisminga šventine nuotaika.

Marijos radijo, Kauno „Arkos” bendruomenės, Kauno arkivyskupijos Caritas atstovai čia kvietė atsigaivinti, vaišintis, žaisti ar pailsėti.

Globėjiškos, motiniškomis šypsenomis pasipuošę , Kauno arkivyskupijos Caritas atstovaujančios moterys, vaišino gaiviu vandeniu su citrina, išmintingai paaiškindamos, kad karštą dieną geriau gerti karštus gėrimus ir čia pat siūlė paragauti kavos ar arbatos. Pasidalinti gerumu, jos suvažiavo iš Kauno Gerojo Ganytojo (Dainavos), Kauno Švenčiausiosios Jėzaus Širdies (Šančių) ir kitų atokesnių Kauno arkivyskupijos parapijų. Linksmai nusiteikę, kvietė prie šalimais laukiančio rankdarbių stalo, kur galėjai išmokti pinti iš virvelių, susiverti rožinį.

Džiaugiamės galimybe būti kartu švenčiant Kauno miesto dienas ir pasitarnauti miesto žmonėms ir svečiams.

Savanorė Vilma

IMG_20170520_155906

IMG_20170520_161017