„Vaikučių Velykėlės 2017“

Pavasarį bunda ne tik gamta, bet ir žmonės tampa judresni, aktyvesni, pasibaigus Gavėnios laikotarpiui, norisi švęsti, todėl gražią balandžio 20-ą dieną,  kai saulutė smagiai šildė skruostus ir norėjosi būti gryname ore VšĮ „Senamiesčio vaikų dienos centras“ šventė Vaikučių Velykėles. Tą dieną visi šventės dalyviai – Dienos centrą lankantys vaikai ir šventės svečiai, t.y. Dienos centrą lankančių vaikučių tėveliai, bei Kauno arkivyskupijos „Caritas“ direktorius Arūnas Kučikas su nekantrumu laukė šventės pradžios.

20170420_155432

Å ventė prasidėjo iškilmingomis Šv. Mišiomis, kurių metu vaikučiai, darbuotojai ir šventės svečiai turėjo puikią progą susikaupti, pasimelsti už bendruomenę, paprašyti Dievo atleidimo už savo kaltes, bei pagalbos kasdieniuose sunkumuose bei darbuose. Dienos centrą lankantys vaikai gavo ypatingą dovaną – palaiminimą. Pasibaigus Šv. Mišioms VšĮ „Senamiesčio vaikų dienos centras“ direktorius Vytautas Radzevičius visus šventės dalyvius pasveikino atvykus į šventę, džiaugėsi, jog būdami aktyvūs kuriame glaudesnębendruomenęir pakvietė visus aktyviai dalyvauti šventėje.

Å ventinės linksmybės prasidėjo visiems dalyvaujant gražiausio velykinio margučio rinkimuose, visiems buvo labai įdomu sužinoti, kas gi laimės I- ąją vietą, juk visi taip stengėsi ir dailino savo margučius. Rinkimuose sudalyvavęšventės dalyviai rinkosi Dienos centro kieme, kur juos pasitiko svarbiausias Vaikučių Velykėlių renginio personažas – Velykų bobutė. Ji šventės dalyviams papasakojo stebuklingą Velykų bobutės istoriją, visus įtraukė į žaidimų ratelį bei pavaišino visus velykiniais skanumynais, labiausiais jiems atsispirti negalėjo mažieji šventės dalyviai- Dienos centrą lankantys vaikučiai.

Vėliau šventės svečiai pasivaišinęskanumynais pasidalino į komandas ir aktyviai dalyvavo sportinėse rungtyse, kuriose mokėsi būti puikiais komandų nariais. Dalyvaudami estafetėje „Bėgte marš“ visi stengėsi būti labai greiti ir labai atsargūs, kadangi šaukšte nešė margutį, kuris negalėjo iškristi. Kitoje estafetėje reikėjo mėtyti bulvių maišelius į kibirus, todėl visi turėjo galimybępatikrinti savo taiklumą, bei jį tobulinti, o ėjimas žąsele parodė tikro komandinio darbo svarbą.

Linksmai pašėlioję, pasportavępapuošėme margutį „milžiną“, juo pasigėrėjome padarėme atminimui nuotraukų. Po to keliavome pasistiprinti gardžiais cepelinais ir dalintis šventiniais įspūdžiais prie šventinio stalo.

Å ventės pabaigoje atsisveikinome ir pažadėjome vieni kitiems matytis dar ne kartą, bet ir toliau puoselėti aktyvią bendruomenę, nes pavasaris, kai dar tik prasideda didieji metų darbai ir džiaugsmai, yra pats tinkamiausias laikas.

   Senamiesčio vaikų dienos centro informacija