Kauno oro uostas kviečia dalintis

Baigiantis 2016 metams Kauno arkivyskupijos Caritas gavo malonų kvietimą bendradarbiauti iš Kauno oro uosto. Å iandien jau džiaugiamės bendradarbiavimo vaisiais.

Kauno oro uoste jau kuris laikas galima pastebėti dvi Caritas dėžes, kurios stovi prie išskrendančiųjų keleivių patikros. Å ios dėžės pastatytos tam, kad visus daiktus, kurių neleidžiama pasiimti į lėktuvo saloną, vykstantys keleiviai galėtų ne tiesiog išmesti, bet paaukoti Caritas globojamiems žmonėms.

Å ią iniciatyvą paskatino Kauno oro darbuotojas Mantas, kuris, matydamas išmetamus daiktus, ieškojo būdų, kaip juos panaudoti prasmingai.

„Kasdien susiduriame su atvejais, kuomet prie aviacijos saugumo patikros postų keleivių prašome išimti tam tikrus produktus ar daiktus, kurių neleidžiama gabenti oro transportu. Iki šiol dažniausiai šie daiktai keliaudavo į šiukšlių dėžę, o dabar keleiviai turi galimybępadaryti gerą darbą ir juos paaukoti nepasiturintiems. Tokiu būdu siekiame ugdyti keleivių sąmoningumą ir sumažinti nereikalingą švaistymą oro uoste,“ – sakė Lietuvos oro uostų Komunikacijos projektų vadovė Agnė Mažeikytė.

Daiktadeze

Džiaugiamės šia iniciatyva ir jau pirmieji daiktai, kurie neiškeliavo su savo šeimininkais į svečias šalis, jau yra pakeliui pas Kauno arkivyskupijos Caritas veikiančio Benamių dienos centro lankytojus. Å iame centre lankosi asmenys, kurie neturi pastovios gyvenamosios vietos ir išgyvena itin sunkias situacijas, todėl surinkti daiktai (įvairios higienos priemonės) bus panaudotos tikslingai ir reikalingai.

daiktu foto

Dėkojame visiems tiems, kurie paaukojo savo daiktus, taip pat Kauno oro uosto darbuotojams už jų iniciatyvas ir bendradarbiavimą. Kartu mes galime nuveikti daugiau! Dalinkimės!