Socialinė iniciatyva „Benamis – žmogus su istorija“

 

stasys

„Benamis – žmogus su istorija“ – tai savanoriška socialinė iniciatyva, skirta atkreipti dėmesį į vargstančius ir be namų likusius žmones. Neretai prieš tokias asmenybes mes esame linkęužsimerkti, jų nematyti, o pro juos praeiti lyg po tuščią vietą. Bet jie yra žmonės. Tokie patys kaip mes, tačiau dažniausiai su sudėtinga gyvenimo istorija. Å ios socialinės iniciatyvos autorė yra studentė, studijuojanti Vilniaus universitete Komunikacijos fakultete.

Å i socialinė iniciatyva susideda iš Lietuvos benamių nuotraukų ciklo, kuriame pavaizduojama jų trumpa biografija, užsimezgęs pokalbis ar kiti įdomūs faktai. Visi šio projekto dalyviai buvo nufotografuoti su jų leidimu. Keli žmonės, jų pageidavimu, veidą panoro slėpti, tačiau sutiko pasidalinti savo likimo istorija.

Gerumo iniciatyva „Benamis – žmogus su istorija“ nori prisidėti prie organizacijos Caritas veiklos, atkreipti dėmesį į šalia esantį skurdą ir pagelbėti likimo nuskriaustiesiems.

Prisidėti prie iniciatyvos galite:

  • dovanodami savo laiką ir atvykdami į Lietuvoje veikiančius Caritas dienos centrus, skirtus labiausiai atskirtyje esantiems ir pastovios gyvenamosios vietos neturintiems asmenims:
  • Vilniuje M.K. Paco g. 4, dienos centras veikia 14.00-19.00 val. (darbo dienomis).

El.p. betanija@vilnius.caritas.lt

  • suteikdami informaciją gatvėje sutiktam žmogui, o dar geriau – palydėdami į dienos centrą, nes galbūt pirmą kartą tiesiog nedrąsu vargstančiajam užeiti.

 

  • prisidėdami pinigine auka prie Benamių dienos centro veiklų įgyvendinimo.

Info Facebook paskyroje:

https://www.facebook.com/zmogussuistorija/

Nelikite abejingi! Ateikite ir išgirskite ne vieną įkvepiančiai pamokančią istoriją.