Naujienos iš Kėdainių dekanato Caritas

Š.m. gruodžio 3 d. Kėdainių Šv. Juozapo parapijos Carito savanorės kartu su Kėdainių dekanu Norbertu Martinkum vyko į Valstybės atkūrimo šimtmečio iniciatyvos „Šimtmečio dovanos” padėkos šventę, vykusią Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Renginio svečiai į filharmoniją ėjo raudonu kilimu, viduje jų laukė vaišės, po kurių prasidėjo pats renginys. Salėje ant kiekvieno svečio kėdės buvo palikta po atvirlaiškį su padėka nuo Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio. Šventę atidarė projekto globėjo Sauliaus Skvernelio sveikinimo žodžiai. Taip pat, savo mintimis apie savanorystę dalinosi kunigas Algirdas Toliatas, kuris teigė, jog savanoriaujant svarbiausia visus darbus daryti gerai ir daryti juos nuolat. Ramią bei jaukią renginio atmosferą padėjo sukurti muzikos atlikėja, televizinio muzikos talentų konkurso „X Faktorius“ 3-iojo sezono nugalėtoja Monika Pundziūtė-Monique. Jos dainos pavergė ne vieno žmogaus širdį, svečiai atlikėją pasitiko ir išlydėjo išlydėjo garsiais aplodismentais. Padėkos šventę uždarė Jolitos Vaitkutės desertų instaliacijos ragavimas. Kėdainių Carito savanorėms šis renginys buvo itin svarbus, jis suteikė labai daug motyvacijos tolimesniems darbams.

[envira-gallery id=”1728″]

Gruodžio 5 d. buvo minima Tarptautinė savanorių diena. Kėdainių Šv. Juozapo parapija šią dieną paminėjo iškilmingai. Šv. Juozapo bažnyčioje 15 val buvo aukojamos šv. Mišios už visus geradarius, kurie negaili savo laiko dėl kitų gerovės ir visada ištiesia jiems pagalbos ranką. Po šv. Mišių vyko renginys, į kurį buvo pakviesti Kėdainių „Atžalyno“ gimnazijos savanoriai, Kėdainių rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė, Kėdainių Šv. Juozapo parapijos Carito, VšĮ „Laiptai į viltį“ ir Kėdainių jaunimo centro „Tiltai“ savanoriai. Svečiai į renginio patalpas žengė raudonu kilimu. Šventę atidarė Kėdainių dekano N. Martinkaus kalba, kuri, manau, pasiekė daugelio širdis ir suteikė daug motyvacijos ateinantiems darbams. Renginio metu savanoriai dalinosi savo patirtimi bei motyvavo esančius eiti tolyn ir gydyti kuo daugiau žmonių žaizdų, kaip darė gailestingasis samarietis. Taip pat, šventinę nuotaiką padėjo sukurti Kauno Šv. Dvasios (Šilainių) parapijos jaunimo šlovinimo grupė. Grupės nariai liudijo apie savanorystę ir atliko giesmes, kurias giedoti padėjo net ir patys savanoriai. Visi geradariai, prisidėję prie bendruomenės gerovės, buvo pasveikinti žodine padėka bei jiems buvo įteikti apdovanojimai, t.y. padėkos raštas ir puodelis su bažnyčios atvaizdu ir žodžiais iš Šventojo Rašto. Po šventės svečiai mėgavosi vaišėmis bei bendravo vieni su kitais. Tikiu, jog renginio metu pasakyti savanorių liudijimai palietė ne vieno širdį, kurioje jie įstrigs ilgam. Gyvenk ir leisk gyventi kitiems, elkis gyvenime ramiai ir dalink save kitiems – tai Popiežiaus Pranciškaus patarimai mums. Niekada nenustokime daryti gera!

[envira-gallery id=”1733″]

Adventas yra pats gražiausias laikotarpis metuose. Juk taip norisi metus pabaigti be pykčių, padaryti gerą ne tik artimiesiems, bet ir kitiems žmonėms. Būtent taip metus nori užbaigti ir Kėdainių Šv. Juozapo parapijos Carito savanoriai. š.m. gruodžio 11 d. Carito savanoriai kartu su dekanu N. Martinkum vežiojo lauknešėlius į Kėdainių r. bendruomenes ir dalino juos nepasiturintiems žmonėms. Lauknešėlių turinys buvo surinktas „Maisto banko” akcijoje, kurioje geri žmonės aukojo ilgai negendančius produktus. Labai džiaugiamės, jog yra žmonių, kurie nenusisuka ir padeda nepasiturintiems ir vienišiems žmonėms sukurti dosnų Šv. Kūčių stalą ir jaukią atmosferą. Šv. Kūčios Lietuvoje yra šeimos šventė, kurios metu dėkojama Dievui ir gamtai už metų malones ir dosnumą, o artimiesiems – už paramą ir meilę. Nenusisukime nuo aplink esančių žmonių, kuriems reikia paramos, kurie neturi artimųjų ir kurie negali pajusti artimojo šilumos, padėkime jiems, nes pagalbos vaisiai galiausiai pasiekia ir mūsų gyvenimus.

Informacija savanorės Eglės Arkadijevaitės

[envira-gallery id=”1741″]