Kauno arkivyskupijos Caritas komandoje trys tarptautiniai savanoriai

Veiklos sezono metu Kauno ark. Caritas darbuotojai kiekvienos savaitės pirmadienį renkasi į komandos susirinkimą, kuriame vienijamasi bendroje maldoje, pristatomi svarbiausi praėjusios savaitės ir artimiausių dienų įvykiai, keliami ir sprendžiami probleminiai klausimai, planuojami renginiai ir socialinės akcijos. Susirinkimuose dalyvauja Caritas vykdomų programų (Benamių ir nuteistųjų integracijos ir Užsieniečių integracijos programų, Epilepsijos psichosocialinio konsultavimo centro, Vaikų gerovės instituto, Senamiesčio vaikų dienos centro),  koordinatoriai, taip pat Kauno I dekanato Caritas koordinatorė.

Š. m. pavasarį Kauno arkivyskupijos Caritas buvo akredituota kaip tarptautinius (ES programų) savanorius priimanti organizacija. Todėl lapkričio 12 d. Caritas komandos susirinkime jau dalyvavo trys Europos savanorių tarnybos programos dalyviai, kurie pareiškė norą, praėjo reikiamą atranką ir atvyko savanoriauti į Kauno Caritas organizaciją.

[envira-gallery id=”1643″]

Susirinkimo metu komandos nariai susipažino su tarptautiniais savanoriais Frederiko, Musa ir Elker, kurie papasakojo apie save, pasidalino savo lūkesčiais ir pasiūlymais. Iš Šiaurės Italijos atvykęs Frederiko pasirinko savanoriauti Epilepsijos psichosocialinio konsultavimo centre. Musa, gimęs Azerbaidžane, o vėliau kartu su tėvais persikėlęs į Turkiją, studijavo žurnalistiką Istambule ir savanoriaus Benamių dienos centre Kaune. Fizikos mokytojo išsilavinimą turintis Elker taip pat atvyko iš Turkijos megapolio Istambulo, tapo Vaiko gerovės instituto komandos dalimi ir jau padeda vaikams ruošti namų darbus. Elker liks Lietuvoje iki kitų metų birželio mėn., o Frederiko ir Musa savanoriaus iki kitų metų rugsėjo mėn.

Savanorių atvykimą į Lietuvą organizavo mūsų partneriai – V.š.į. „A.C.Patria“. Organizacijos paskirti mentoriai bendraus su Caritas programų vadovais ir pačiais savanoriais, kad šių veikla Lietuvoje būtų naudinga jiems patiems, juos priimančiai organizacijai ir žmonėms, kuriuos palies savanorių pagalba.