2017-12-05 Tarptautinė Savanorio diena

Šiandien, gruodžio 5 d. minima tarptautinė Savanorio diena. Caritas veikloje savanorystės pagrindais atliekama didžioji dalis gailestingumo darbų.

Esame dėkingi visiems savanoriams, kurie dovanoja savo laiką, gebėjimus ir geranoriškumą, kiekvienam, kuris stokoja ir to laukia. 

Apie savanorystės potencialą kalbėta Marijos radijo laidoje.  Tarptautinė Savanorio diena minima nuo 1985 m., kuomet Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos sprendimu ji buvo pripažinta tarptautine savanorystės paminėjimo diena, įvairiose pasaulio šalyse ją kasmet švenčia vis daugiau savanorių, bei jų bendradarbių. Laidoje svečiuojasi net kelių organizacijų atstovai, kurie itin glaudžiai savo kasdieninėje veiklose susiję su savanoriais bei jų atliekamais gerais darbais, tai Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro vadovė Agnė Grigaitytė, VŠĮ Actio Catholica Patria savanorių mentorė Betina Gaertner bei Kauno arkivyskupijos Caritas direkorius Arūnas Kučikas. Laidą veda Milita Žičkutė-Lindžienė.  Laidos įrašas – SPAUSTI ČIA

KVIETIMAS

Kartu su  VšĮ „A.C. Patria” savanorių centru kviečiame susitikti gruodžio 5 d., 19 val. kavinėje „Kultūra”.
Kviečiame į jaukų susibūrimą, kur turėsite progą susitikti savanorius priimančių organizacijų atstovus, pasmalsauti, kaip pradėti savanoriauti, išgirsti įvairias įdomias istorijas apie tarptautinės savanorystės subtilybes iš tarptautinių savanorių, kurie jau kurį laiką gyvena Kaune, atvykę pagal Europos Savanorių Tarnybos programą ir t.t. !