2017-09-25 Susitikimas su LSMU socialinio darbo medicinoje studentais

2017 metų rugsėjo 25 dieną, Kauno arkivyskupijos Caritas programoje “Benamių ir nuteistųjų integracija”  patalpose, esančiose Partizanų g. 5-100, Kaune, lankėsi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) studentės, studijuojančios pagal programą „Socialinis darbas medicinoje”. Studentes kuravo dėstytoja Almanė Pakrijauskaitė. Lankytojoms buvo pristatyta benamių ir nuteistųjų integracijos programa, bei galimybės atlikti praktiką ir savanoriauti dienos centre su benamiais bei nuteistaisiais. Lankytojai taipogi supažindinti su organizacijos struktūra ir kitomis veikiančiomis programomis, tokiomis kaip užsieniečių integracijos programa (UIP), vaiko gerovės institutas (VGI), epilepsijos psichosocialinio konsultavimo centras, senamiesčio vaikų dienos centras.

Studentės ir dėstytoja uždavė įvairius klausimus, susijusius su programa ir vykdomomis veiklomis, galimybėmis įsitraukti į programą. Taip pat buvo pakalbintas ir savanoris Giedrius, kuris paliudijo savo gyvenimišką patirtį, kaip atrado dienos centrą, ir kokie motyvai jį skatina imtis savanorystės. Studentės, susipažinusios su programa, nuo kito semestro galės rinktis pažintinę praktiką benamių ir nuteistųjų integracijos programos veiklose.

Susitikimas organizuotas pagal projektinę veiklą, finansuojamą iš Kauno miesto savivaldybės: projektas PRIIMK: integrali pagalba įvaikintų ir globojamų vaikų šeimoms, nuteistiesiems, išgyvenantiems benamystę ir epilepsija sergantiesiems asmenims