Kulautuvoje vykdyta socialinė-prevencinė akcija

Lietuvos Caritas programos „Pagalba prostitucijos ir prekybos žmonėmis aukoms“ inicijuota  „Ekspozicija ant ratų“ po Lietuvą keliauja nuo 2014 metų.

Per šiuos metus apkeliavome daugybęvietų, kviesdami lankytojus susipažinti su prekybos žmonėmis realybe iš arčiau, sužinoti, kokios gali būti jos formos, paskaityti nukentėjusiųjų laiškus, padiskutuoti ir pasirašyti po peticija. Akcijos tikslas yra parodyti bendruomenei, kokia „apčiuopiama“, reali yra prekyba žmonėmis. Specialiai įrengtame treileryje rekonstruotos seksualinio ir darbinio išnaudojimo aukų gyvenimo sąlygos, jų gyvenimo nelaisvėje žiauri kasdienybė. Å ia ekspozicija siekiama ne tik įspėti, bet ir paskatinti mūsų žmones nelikti abejingais, žinoti kur ir kaip kreiptis pagalbos.

IMG_6981

Å iais metais „Ekspozicija ant ratų“ aplankė ir Kauno arkivyskupijos Kulautuvos parapijas. Bendruomenės nariams apie prekybą žmonėmis pasakojo bei kartu diskutavo programos socialiniai darbuotojai ir savanoriai. Socialinė akcija sulaukė tikrai stiprių atsiliepimų: „Siaubas, baisu. Žmogus – daiktas. Sunku ir įsivaizduoti išgyvenusiųjų pojūčius“, „Tikiuosi, šių žmonių niekada neapleido viltis“, „Saugokim vieni kitus, būkim budrūs visose situacijose“, „Labai slogūs įspūdžiai. Net nežinojau, kad viskas taip arti..“

Å i ekspozicija savo turiniu yra sukrečianti, tačiau jos poveikis yra milžiniškas – jauni žmonės teigia supratę, jog reikia kritiškai domėtis darbo pasiūlymais, tariamų draugų paslaugomis, saugoti save ir savo artimuosius.

IMG_7290

Programos vardu norime padėkoti Kulautuvos Caritas reikalų vedėjai Narutei Mazurkevičienei už entuziastingą susidomėjimą ir dalyvavimą socialinėje-prevencinėje akcijoje „Ekspozicija ant ratų“.